World of Wildlife maakt gebruik van cookies. Wat betekent dit voor jou meer info Deze melding verbergen

Nederlandse Yvette Eco-warrior op Borneo

Publicatiedatum: 19 februari 2012

 

'Hoe drastisch kan je leven in een jaar veranderen! Als ik nu terug kijk krijg ik een grote glimlach op mijn gezicht.' zegt de 28 jarige Yvette Teeselink uit Enschede. 'Ik weet nog goed dat ik een jaar geleden voor het eerst Willie Smits ontmoette in de Apenheul. Hij hield daar een lezing over de orang-oetans en het verdwijnen van hun leefgebied. De verhalen en foto's die ik die dag te horen en te zien kreeg hebben mijn leven voorgoed veranderd! Willie heeft me diep geraakt met zijn verhaal, wat een wilskracht, wat een bijzondere man!'

DeforestACTION

DeforestACTION is een wereldwijde beweging van jongeren die actie ondernemen om ontbossing tegen te gaan. Yvette won een uitgeschreven wedstrijd en mocht samen met 14 anderen naar Borneo om zich in te zetten als Eco-warrior. Over de Eco-warriors wordt nu een 3D film gemaakt, zodat het verhaal aan heel de wereld getoond kan worden.

Een gebroken hart

'Ik zag daar de vreselijke palmolieplantages, de ontbossing en verwaarloosde gevangen orang-oetans. Maar ik heb ook de warmte van de lokale bevolking, de Dajaks mogen ervaren en gezien hoe oerang-oetans weer een kans krijgen op een aapwaardig bestaan. Ik heb staan huilen voor een kleine roestige kooi waarin 2 gestreste orang-oetans tot hun enkels in hun eigen uitwerpselen stonden. De orang-oetans stonden ons met een bange lege blik aan te kijken in iets dat door moest gaan als dierentuin. Mijn hart was gebroken.' Aldus Yvette.

Sintang Orangutan Centre

De actie van de Eco-warriors speelde zich af in het gebied rond Sintang, waar World of Wildlife het Sintang Orangutan Centre van Willie Smits, Orangutan Outreach en de Nederlandse pastoor Jacques Maessen die zich hier 40 jaar geleden vestigde, gaat steunen. Lees meer over dit project op deze website onder projecten.

Klik hier voor het hele reisverslag van Yvette (PDF 3 mb)

Reacties

Reactie plaatsen

Naam: *
Email: *
Bericht: *
Beveiligingscode: *
If you have trouble reading the code, click on the code itself to generate a new random code.
Velden gemarkeerd met * zijn verplicht

Meer World of Wildlife nieuwsberichten

Nieuws

Laatste nieuws

lees verder
06-01-2017
De Afrikaanse pinguin sterft een eenzame dood
Het zijn voornamelijk de Afrikaanse pingu├»ns die …
lees verder
03-01-2017
Het regenwoud redden vanuit de supermarkt
De grote apen zoals de orang-oetan, de gorilla en …
lees verder
02-01-2017
De baby-olifant als toeristische attractie
Er is maar weinig zo vertederend als een baby-olif…

Links

Meld je hier aan voor de nieuwsbrief

Hoe kun jij helpen?

Adopteer een dier
Doneer aan World of Wildlife