World of Wildlife maakt gebruik van cookies. Wat betekent dit voor jou meer info Deze melding verbergen

Leefgebied ijsbeer

IJsberen leven in het Noordpoolgebied, oftewel het Arctisch gebied. De landen waar ijsberen leven zijn Canada, Alaska, Rusland, Noorwegen, Groenland en soms zelfs in IJsland. De meeste tijd brengen ze door in de Noordelijke IJszee omdat ze daar hun favoriete voedsel, de zeehond, vinden. In de winter lopen ze over het ijs van de bevroren oceaan. In de zomer lopen ze meer over land, rotsen en bij de kust.

Over de Noordpool

In het Noordpoolgebied bestaan alleen de randen uit land: de noordelijkste delen van Amerika, Azië en Europa. Het centrale deel van de Noordpool is een enorme ijszee. In de winter is de Noordelijke IJszee vrijwel helemaal dichtgevroren.'s Zomers smelt het kustwater van de omliggende werelddelen en blijft alleen het middengedeelte van de Noordpool bevroren. Dit vaste ijs is een stuk dikker dan het tijdelijke pakijs dat zelden dikker is dan twee meter.

De dikste sneeuw- en ijslaag ligt op Groenland. Het is de enige plek in het Noordpoolgebied waar een uitgebreide ijskap en hoge bergen liggen, tot 3700 meter hoog. Hier zijn ook de laagste temperaturen van het noordelijke halfrond gemeten: 70 graden onder nul.

De dieren

Laatste nieuws

lees verder
06-01-2017
De Afrikaanse pinguin sterft een eenzame dood
Het zijn voornamelijk de Afrikaanse pingu├»ns die …
lees verder
03-01-2017
Het regenwoud redden vanuit de supermarkt
De grote apen zoals de orang-oetan, de gorilla en …
lees verder
02-01-2017
De baby-olifant als toeristische attractie
Er is maar weinig zo vertederend als een baby-olif…

Links

Meld je hier aan voor de nieuwsbrief

Hoe kun jij helpen?

Adopteer een dier
Doneer aan World of Wildlife